Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

S-a aflat cînd va depune jurămîntul noua viceprim-ministra, Cristina Gherasimov

5 feb. 08:00   Politică
1657 0

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, va depune luni, 5 februarie, jurământul de învestire.

Evenimentul va începe la ora 08:30, la sediul Președinției, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 154. Ceremonia oficială va avea loc în prezența președintei Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean, notează Noi.md cu referire la tv8.

Dorin Recean a anunțat pe 27 ianuarie, că ministra pentru Afaceri Europene, Cristina Gherasimov, va fi și negociator-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în procesul de aderare.

Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. Din 2021 a fost consilieră pe politică externă și integrară europeană a președintei R. Moldova, Maia Sandu.


În noiembrie 2023, Cristina Gherasimov a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

3
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?