Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Robu: În curînd se va afla de ce Marina Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală în 2019

26 mai. 12:30   Politică
3033

Procurorul general interimar Dumitru Robu lasă să se înțeleagă că în curînd va face dezvăluiri despre motivul pentru care Marina Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală în 2019.

El a făcut aceste precizări în cadrul noilor solicitări depuse de PG privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor pentru a putea fi cercetați în dosarul fraudei bancare, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Avem mai multe ridicări de imunități în ultimul timp, dar vrem să vedem finalitate. Totul se vede, toată lumea știe cine a furat, cum a furat, unde s-a dus urma banilor, dar condamnare nu există. De această dată, aveți argumentele necesare pentru a merge în judecată și să existe finalitate sau există să fie riscul unei ridicări fictive de imunitate?”, l-a întrebat pe Robu deputatul PAS Lilian Carp.

„Vă asigur că dosarul în care sînt vizați Ilan Șor și Marina Tauber o să aibă finalitate și va ajunge în judecată. În timpul apropiat cetățenii vor afla care au fost circumstanțele care au stat la baza scoaterii doamnei Tauber de sub urmărire penală în 2019, nu motivele de drept, dar de fapt”, a răspuns procurorul general interimar.

Precizăm că Parlamentul examinează, astăzi, demersurile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, bănuiți de spălare de bani și escrocherie în dosarul denumit generic „frauda bancară”. Cei doi deputați se declară nevinovați.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав