X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Republica Moldova va avea un ambasador nou în Confederația Elvețiană

24 apr. 11:45   Politică
2254 0

Vladimir Cuc va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lîngă Oficiul ONU la Geneva.

La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Vladimir Cuc este licențiat în relații internaționale și are diplomă de master în același domeniu. Și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a activat în mai multe subdiviziuni și a fost responsabil de diverse domenii: cooperarea cu OSCE, dialogul politic UE – Republica Moldova, Parteneriatul Estic. Din anul 2021 pînă în prezent, este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sînt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.


1
0
3
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?