Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Reprezentanții sectorului HoReCa ar putea fi chemați la Parlament

5 feb. 2021,, 13:15   Politică
1996 0

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA cere organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a unei întîlniri neîntîrziate cu participarea autorităților centrale abilitate și a reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură.

Potrivit unui comunicat al fracțiunii, această întîlnire are drept scop identificarea unor soluții pertinente în actualul context politic privind modificările legislative, care ar putea fi elaborate și adoptate în cel mai scurt timp, în scopul evitării falimentului miilor de întreprinderi și disponibilizarea a zeci de mii de angajați. Ulterior, Comisia urmează să organizeze întruniri similare și cu alte sectoare ale economiei, afectate puternic de criza pandemică și economică.

Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, argumentează decizia astfel:

„Deja este aproape clar că în următoarele 6 luni urmează un haos de administrare la nivelul central și nu vom avea un guvern plenipotențiar. În asemenea condiții fracțiunea Platforma DA consideră că Parlamentul Republicii Moldova pînă la dizolvarea sa este obligat să devină mult mai activ și să întreprindă acțiuni cu scopul de a salva mai multe ramuri ale economiei naționale, care din cauza pandemiei au intrat într-un declin economic profund și nu pot miza în măsura necesară pe un executiv cu atribuții foarte limitate. În situația creată nu rămîne loc pentru interese meschine partiinice și fracțiunea noastră solicită organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a unei întîlniri urgente cu participarea autorităților centrale abilitate și reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură pentru identificarea unor soluții posibil de implementat în actualul context politic.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?