X 
Cutremure stiri: 504

Renato Usatîi a explicat formula de business 50×50: cetățeanul vine cu ideea de afaceri, iar statul oferă toți banii

15 oct. 09:14   Politică
3 ore in urma 1826 0

Renato Usatîi a prezentat detalii privind formula de business 50×50 în care cetățeanul și statul sunt parteneri. După câțiva ani, acumulând resurse suficiente, cetățeanul poate răscumpăra cota statului și deveni singurul proprietar al afacerii.

„În primul rând, statul îl ajută cu business-planul. În acest scop vor activa centre de consultanță în fiecare regiune din țară. În al doilea rând, nu oricine are gaj pentru a cere la bancă un credit de sute de mii de euro ca să înceapă o afacere. Respectiv, statul investește în realizarea ideii de business a cetățeanului și este garant pentru obținerea creditului. După lansarea afacerii, cetățeanul este asigurat că statul nu va veni zilnic cu controale la companie unde tot statul este partener. Deci, este și o protecție concretă împotriva posibilelor abuzuri din partea instituțiilor statului”, a explicat Renato Usatîi.

El a mai sus că după circa 10 ani, acumulând resurse suficiente, cetățeanul poate răscumpăra cota statului de 50% și poate deveni singurul proprietar. Acest fapt va motiva mii de persoane să inițieze afaceri noi în parteneriat cu statul.

„Sunt sigur că astfel se vor lansa mii de afaceri noi. Omul va fi protejat, iar statul va primi bani nu doar din taxe, dar și din parteneriat cu cetățeanul. Vom avea bani în buget și pentru pensii, și pentru creșterea salariilor”, a menționat președintele Partidului Nostru.


Inițiativa privind formula parteneriat 50×50 dintre cetățean și stat este destinată persoanelor fizice care vor să se lanseze în afaceri, au o idee de business, dar nu au bani pentru a o realiza. Astfel, cetățeanul este protejat de birocrație, iar statul primește mai mulți bani. Totodată, platforma electorală a lui Renato Usatîi mai prevede și deschiderea mai multor centre regionale de consultanță gratuită pentru cetățenii care doresc să investească în Republica Moldova, inclusiv cei reveniți de peste hotare.

5
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав