X 
Cutremure stiri: 504

Krasnoselski: Tirasolul nu va împiedica locuitorii regiunii cu pașapoarte moldovenești să voteze la prezidențiale și referendum

15 oct. 08:30   Politică
4 ore in urma 1253 0

Liderul nerecunoscut a regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a declarat că Tiraspolul nu va împiedica locuitorii din stînga Nistrului cu pașapoarte moldovenești să participe la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și la referendumul privind aderarea acesteia la Uniunea Europeană, transmite IPN.

Krasnoselski a subliniat că este important ca „cetățenii să-și prioritizeze siguranța personală”, avertizînd asupra unor potențiale provocări.

De asemenea, acesta a asigurat că trecerea așa-numitei granițe nu va fi restricționată pentru cei care doresc să voteze.

Pentru cetățenii Republicii Moldova de pe malul stîng al Nistrului vor fi deschise 30 de secții de votare situate în Zona de Securitate, în localități controlate de autoritățile constituționale.

Deschiderea secțiilor de vot în zonele necontrolate, unde „nu există garanții de securitate a procesului și nici certitudinea lipsei interferențelor externe care ar putea influența rezultatele”, contravine normelor legale, spun reprezentanții Biroului politici reintegrare de la Chișinău.

4
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав