X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3997

Recean dă de înțeles că George Simion reprezintă un pericol pentru Republica Moldova

20 feb. 08:30   Politică
6463 0

Liderul AUR din România, George Simion, reprezintă un pericol pentru stabilitatea și pacea din Republica Moldova.

Aceasta este opinia premierului Dorin Recean, expusă la o emisiune de la ProTV Chișinău, fiind întrebat de interdicția aplicată de autoritățile de la Chișinău, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu. Participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova, doar atît. (…) Are interdicție și în Ucraina? Corect. (…) Este o decizie a instituțiilor (n.r. instituțiile de la Chișinău)… instituțiile au determinat acest factor de risc și corespunzător au luat decizia corespunzătoare”, a precizat premierul Recean.

Amintim că preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Despre asta s-a anunțat încă la începutul lunii februarie curent. Anterior, Valentin Dediu, fost director interimar al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova în perioada 2011-2013, a declarat la TVR Moldova că „George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, sau materiale compromițătoare, sau cu bani”. Politicianul venise cu o reacție.

26
7
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?