X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Reacții la zvonurile privind demisia ministrului Culturii

28 ian. 11:15   Politică
3105 0

Demisiile în Guvernul Recean par că nu se opresc la remanierile din această săptămînă. Unele surse afirmă că fotoliul minstrului Culturii e gata să cadă.

Deputatul PAS, Radu Marian, a evitat să confirme, dar și să infirme aceste informații și nici nu le-a numit „zvonuri”, așa cum a făcut-o în cazul discuțiilor pe plecarea ministrului de Externe, Nicu Popescu.

„Întrebarea aceasta apare văd că des. Nu am cum să fac astfel de anunțuri. Acestea trebuie să le facă Guvernul. Nu avem discuții pe acest subiect nemijlocit, dar întotdeauna evaluăm activitatea fiecărui minister și cînd este nevoie se iau anumite decizii.

Nu eu sînt persoana care poate public să-și expună părerea despre ministrul Culturii. Acest lucru trebuie să o facă prim-ministrul. Eu am niște domenii de economie, buget, finanțe, pe partea de cultură trebuie să se expună colegii de la comisia de profil. Nu am cum acum să mă expun”, a declarat Radu Marian, președintele Comisiei Economie din Parlament, deputat PAS, la Cutia neagră de la tv8.

Și ministrul Sergiu Prodan a comentat zvonurile apărute în spațiul public.


„Eu nu pot comenta ce scriu ziarele sau ceea ce se vehiculează undeva într-un spațiu. Pot răspunde pe activitatea Ministerului Culturii, ce planuri avem pe termen lung sau pe termen scurt”, a spus Prodan pentru TV8.

Totodată, acesta a mai precizat că simte susținerea Guvernului și urmează noi proiecte în anul 2024.

„Da, în măsură în care sînt disponibile finanțele, în limita bugetului. Întreg Guvernul este apreciat și Ministerul Culturii face parte din Guvernul Republicii Moldova. Trebuie să urmeze foarte multe proiecte: fondul culturii trebuie înființat, fondul cinematografiei, fondul de restaurare a monumentelor, care trebuie de înființat. Avem foarte multe proiecte în derulare acum”, a subliniat ministrul.

3
3
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?