Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacția lui Năstate după ce a fost obligat să scoată crucifixul de la sediul MAI

13 ian. 2020,, 14:39   Politică
3581 6

"Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu", a comentat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, după ce Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității l-a somat pe politician să aducă scuze publice și să scoată crucifixul instalat în sediul MAI.

Năstase a explicat că în această hotărîre nu despre crucifix este vorba, scopul este compromiterea imaginii sale publice.

" Republica Moldova suferă încă și se află angajată pe un drum extrem de dificil pentru a reuși să se definească cu fermitate drept o democrație autentică și modernă. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă pînă la momentul în care se va putea așeza în rîndul țărilor libere, democratice, europene", a reacționat Năstase.

El a mai remarcat că astfel de simboluri pot fi găsite în sediile instituțiilor de stat din toată Europa, "începînd cu Parlamentul României pînă la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala creștină a fost, este și va rămîne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă".

"Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis.


Răspunsul meu, mai ferm ca niciodată, este limpede - Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!", a conchis Năstase.

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității i-a cerut lui Năstase să aducă scuze publice după ce a instalat un crucifix la sediul MAI. Potrivit Consiliului, prin instalarea crucifixului și declarațiile precum că „oastea e creștină” , Andrei Năstase în calitate de ministru, a încercat intenționat să impună „celor care poartă uniforma Republicii Moldova” convingerea religioasă pe care acesta o împărtășește.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?