X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Răspunsul Moscovei la cererea de ajutor din partea Transnistriei

28 feb. 17:36   Politică
4856 0

Protejarea intereselor locuitorilor din Transnistria este una dintre priorități, Rusia analizează întotdeauna cu atenție cererile primite.

Despre acest lucru a declarat Ministerului rus de Externe după apelul deputaților autoproclamatei RMN.

"Protejarea intereselor locuitorilor din Transnistria, compatrioților noștri, este una dintre priorități. Toate solicitările sînt întotdeauna examinate cu atenție de către ministerele ruse de profil", a declarat ministerul.

Miercuri, autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană a cerut ajutor Rusiei și mai multor structuri și organizații internaționale, din cauza blocadei economice tot mai mari din partea Republicii Moldova.

Rezoluția corespunzătoare a fost adoptată de congresul deputaților din cadrul autoproclamatei RMN. Aceștia au susținut decizia de a adresa o astfel de cerere Consiliului Federației Ruse și Dumei de Stat, ținînd cont de faptul că în Transnistria trăiesc peste 220.000 de cetățeni ruși.


Tiraspolul a reamintit, de asemenea, experiența pozitivă unică de menținere a păcii în regiune și statutul Moscovei de garant și mediator în procesul de negocieri.

De asemenea, se menționează faptul că deputații vor face apel la secretarul general al ONU cu rugămintea de a ține cont de drepturile inalienabile ale poporului transnistrean, la participanții procesului internațional de negocieri în formatul 5+2 și la OSCE pentru a influența autoritățile de la Chișinău.

De asemenea, s-a decis solicitarea Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI de a preveni o escaladare a conflictului pe Nistru, s-a hotărît adresarea către Parlamentul Uniunii Europene solicitîndu-i să depună eforturi pentru a preveni presiunea din partea Chișinăului şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor transnistrenilor, precum și va fi adoptat un apel către Comitetul Internațional al Crucii Roșii, pentru a asigura condiţii pentru asigurarea drepturilor sociale şi umanitare, intereselor şi libertăţilor tuturor locuitorilor din Transnistria.

40
4
1
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?