X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Radu Marian, către Slusari: „Sînteți iarăși folosit de băieții șmecheri”

6 apr. 2022,, 18:25   Politică
3216 0

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o replică dură în adresa lui Alexandru Slusari, care a criticat din nou autoritățile, după ce licitația privind reparația turbinelor de la „Termoelectrica” a fost cîștigată de „compania rusă Silovîe mașinî și Horus Energy”.

Slusari a scris pagina sa de facebook că președinta Maia Sandu, care a spus că nu există o altă companie care să poată efectua aceste lucrări de reparație, a fost „dezinformată” și că ar exista un consorțiu român, care a trimis o scrisoare de intenție pe 25 martie. În replică, Radu Marian a spus că această companie nu a participat la licitație.

„Alexandr Slusari, din păcate, sînteți iarăși folosit de băieții șmecheri (și nu e prima oară). În primul rînd, această companie nici nu a participat la licitație. În al doilea rînd, aflați cine stă în spatele acestei companii și veți găsi lucruri interesante. Vedeți dacă nu cumva acești șmecheri sînt din fostul anturaj al lui Plahotniuc, foști politicieni cu studii dubioase. Mai mult decît atît, acești băieți au încercat și cîteva tentative de corupere. Soluții ideale aici nu sînt.

Nu există nicio ofertă care ar face lucrările cap-coadă la ÎS „Termoelectrica”. Aceste blocuri au fost montate de Silovîie mașinî încă în anii 1970 și nicio altă companie serioasă nu s-a oferit să vină să le repare”, a comentat deputatul.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că personal a studiat situația legată de licitația de la „Termoelectrica”, privind repararea turbinelor, care a fost cîștigată de compania rusă „Silovîe Mașinî”. Șefa statului afirmă că nu există o altă companie care ar fi dispusă să repare aceste instalații, care, la rîndul lor, au fost construite în anii 70 de compania cîștigătoare. Șefa statuluii a mai spus că licitația a fost bună, strict monitorizată de experții Băncii Mondiale.


„Horus Energy”, care alături de „Silovîe Mașinî”, a cîștigat licitația, reprezintă mediul de afaceri autohton, activează pe piața energetică din 1993, avînd o experiență bogată și o contribuție esențială la dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova. „Compania are parteneri și proiecte în diverse țări ale lumii și ne mîndrim cu fiecare proiect realizat, cu fiecare loc de muncă creat, cu fiecare produs creat sau livrat pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor din țara noastră”, se arată într-un comunicat emis de Horus Energy.

Compania este înregistrată oficial la Londra, Marea Britanie, dar este plătitoare de impozite și contribuții în Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?