X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PSRM cere demisia Guvernului

29 sep. 2022,, 13:45   Politică
2559 0

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi scumpiri la energia electrică și energia termică.

Într-un comunicat remis presei, PSRM se declară ”indignat de acțiunile haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice”.

”Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întîmpla după 1 octombrie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decît anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc!

Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcînd jocul guvernării, majorînd nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată. Problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară”, declară PSRM.


Totodată, Partidul Socialiștilor anunță că în octombrie va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării. Totodată, formațiunea a cerut demisia Guvernului.

Reamintim că ANRE a aprobat tariful de 4,54lei/kWh, pentru energia electrică produsă de către S.A. „Termoelectrica”, tariful actual fiind de 3,35 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei mai mult.

De asemenea, a fost reglementat și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” în mărime de 2 854 lei/Gcal (fără TVA), cu 685 de lei mai mult în comparație cu tariful în vigoare.

În același timp, a fost aprobat tariful pentru energia electrică produsă de către S.A. „CET-Nord” în valoare de 4,57 lei/kWh, cu 1,46 de lei mai mult față de actualul tarif.

Totodată, pentru energia termică livrată de S.A. „CET-Nord” cetățenii vor plăti 3 052 lei/Gcal (fără TVA), de la 2 115 lei/Gcal (fără TVA), ccea ce reprezintă o majorare cu 937 lei/Gcal față de tariful în vigoare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?