Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Proiectul legii deoffshorizării, examinat în comisia de profil

25 noi. 2020,, 12:58   Politică
3435 0

Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, un proiect de lege de modificare și completare a mai multor acte legislative – așa-numitul proiect al legii deoffshorizării, pentru lectura a doua.

Proiectul va fi supus dezbaterilor în plen. Parlamentul urmează să stabilească restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență, persoanele juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, persoane înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Proiectul de lege prevede modificări ce vizează definirea noțiunilor de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziție publică, precum și la concesiunile de lucrări și servicii.

”Legea deoffshorizării urmărește să ajusteze cadrul legislativ național în vederea asigurării implementării eficiente și comprehensive a angajamentelor asumate de Republica Moldova în domeniul prevenirii spălării banilor și asigurarea transparenței fondurilor, inclusiv angajamentele din Acordul de Asociere”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Parlamentul urmează să modifice următoarele acte legislative: Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, Legea cu privire la parteneriatul public-privat, Legea privind achizițiile publice, Legea cu privire la concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii.


Potrivit proiectului de lege, Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență, precum și lista acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?