AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 905
Criza energetică stiri: 729

Procuratura Generală a Rusiei a trimis în instanță dosarul în care este vizat Veaceslav Platon

23 noi. 2021,, 13:10   Politică
2582 0

Procuratura Generală a Rusiei a trimis în instanță un dosar penal în care este vizat Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani. Acest lucru a fost raportat la TASS, marți, de către serviciul de presă al Parchetului General, scrie jurnal.md.

„Parchetul General al Federației Ruse a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Veaceslav Platon. Acesta este acuzat de săvîrșirea infracțiunilor în temeiul părții 1 a art. 210 din Codul penal al Federației Ruse („ Crearea și gestionarea unui penal comunitatea "), Partea 3 a Art. 193.1 din Codul penal al Federației Ruse ("Efectuarea de tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturi nerezidente folosind documente falsificate la o scară deosebit de mare".

Procuratura Generală a clarificat că Platon se ascunde în afara Rusiei, extrădarea lui a fost refuzată.

Potrivit anchetei, în 2013 la Moscova și Chișinău, proprietarul BC Moldindconbank SA (JSC CB „Moldindconbank”) Veaceslav Platon, împreună cu omul de afaceri Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate criminală pentru a retrage bani din Rusia. Comunitatea includea și Elena Platon, director de trezorerie al CB „Moldindconbank” SA, Oleg Kuzmin, proprietarul CB „Evropeyskiy Express” LLC, coproprietari ai JSCB „Russian Land Bank” OJSC, Bank „Zapadny” OJSC, o sucursală a KKB „Creditbank” OJSC - „Creditinvest” Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefii trezoreriei acestor bănci Rinat Yusupov și Viner Sharipova, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov. "

Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați la diverși termeni de pedeapsă. Cauzele penale împotriva lui Korkin, Yusupov, Sharipova, Sobolev și Pakhomov sînt audiate la Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova.


Amintim că pe 11 noiembrie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestarea în contumacie, în privința lui Veacealav Platon, pe un termen de 30 zile.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав