X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Procuratura Anticorupție nu a găsit insula despre care vorbea Igor Grosu

10 iun. 15:45   Politică
6312 2

Insula din Marea Mediterană, despre care liderul PAS, Igor Grosu, spunea că ar fi fost cumpărată de fostul secretar de stat de la Economie, Vitalie Iurcu, nu a fost descoperită pînă acum.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că dosarul penal intentat de procurori nu confirmă spusele șefului legislativului, făcute în 2021, după ce PAS a preluat puterea și promitea să scoată la lumină fărădelegile fostelor guvernări.

Atunci, Igor Grosu declara, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, că fostul șef al întreprinderii Moldtelecom, Vitalie Iurcu, numit ulterior în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei în Guvernul PDM, și-ar fi cumpărat o insulă în Mediterană și că guvernarea PAS a intrat într-o „luptă foarte serioasă cu cei care pierd”.

„Sîntem într-o luptă foarte serioasă cu cei care pierd, e vorba de averi colosale. Nu demult un individ a fost luat la întrebări care, atenţie, omul are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este aşa un individ care, nu ştiu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să îşi cumpere insule. Nu aş vrea acum să dau detalii, poate este partea anchetei şi aşa mai departe. Dar ca să vă daţi seama cît de mult au de pierdut aceşti oameni. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămîn oameni”, declara Igor Grosu, în luna decembrie 2021.

La la mai bine de trei ani de atunci, s-a dovedit însă că ceea ce spunea șeful legislativului nu corespundea realității, fapt confirmat chiar de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.


„Din cîte cunosc, nu a fost găsită nicio insulă în Mediterantă. Nu știu de unde s-a informat domnul Grosu, cînd a făcut așa declarație. Dar s-a făcut o investigație amplă, incusiv de Agenția ARPI de la CNA, pentru a încerca acumularea tuturor probelor. Pînă la urmă, a fost trimis în judecată un episod pentru fals în declarații, Art. 352, este la faza de urmărire penală, în continuare, o investigație privind spălarea de bani, dar, din cîte cunosc eu, o insulă în Mediterană nu a fost găsită sau documentată”.

7
43
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?