COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

Corupția în Moldova: Șef al unei întreprinderi de stat a cumpărat o insulă în Marea Mediterană

9 dec. 2021,, 11:15   Politică
4303 6

Deși autorițile de la Chișinău se confruntă cu un deficit de oameni în funcțiile publice din cauza salariilor mici, se pare că unii șefi de întreprinderi de stat o duc întratît de bine încît își permit să cumpere insule. Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gorsu, un fost director al unei întreprinderi și-ar fi achiziționat o insulă în Marea Mediterană, transmite noi.md cu referire la radiochisinau.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, șeful Legislativului nu a putut oferi prea multe detalii la acest subiect, invocînd secretul anchetei. În context, Grosu a menționat că acesta este sub lupa autorităților competenet, iar actuala guvernare încearcă să combată corupția la nivelul întreprinderilor de stat și nu doar.

„sîntem într-o luptă foarte serioasă cu cei care pierd, e vorba de averi colosale. Nu demult un individ a fost luat la întrebări care, atenție, omul are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este așa un individ care, nu știu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să își cumpere insule. Nu aș vrea acum să dau detalii, poate este partea anchetei și așa mai departe. Dar ca să vă dați seama cît de mult au de pierdut acești oameni. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămîn oameni”, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X