Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Primul mesaj al Maiei Sandu, după ce Comisia Europeană a recomandat inițierea negocierilor privind aderarea Moldovei

8 noi. 2023,, 13:43   Politică
2542 2

După ce Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova, președintele țării Maia Sandu a venit cu o primă reacție pe pagina sa de facebook.

”Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea.

Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi.

E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară”, a scris Maia Sandu.

Reamintim că astăzi, Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ursula von dar Leyen, președinta Comisiei Europene.


Decizia privind inițierea negocierilor va fi luată în luna decembrie de Consiliul European – din care fac parte șefii de stat și de guvern ai UE. Potrivit presei internaționale, dacă nu vor fi obiecții, cel mai probabil, negocierile vor începe în martie-aprilie 2024.

10
1
0
0
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?