X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Președinția a venit cu o reacție la imaginile trucate cu Maia Sandu

7 noi. 2023,, 16:29   Politică
4032 0

Reprezentanții Președinției au venit cu o reacție cu privire la imaginile trucate cu Maia Sandu și sponsorizate de fugarul Ilan Șor. Instituția prezidențială a spus că s-a adresat către Meta pentru a scoate imaginile de pe Facebook. „Așteptăm să se intervină cît de curînd”, au comunicat reprezentanții Președinției de la Chișinău.

Purtătoarea de cuvînt a Președinției Irina Gotișan a declarat că instituția prezidențială a cerut scoaterea imaginilor cu Maia Sandu de pe Facebook.

„Ne-am adresat pe canale instituționale către Meta, pentru a scoate acest video de pe Facebook și așteptăm să se intervină cît de curînd. Este încă o dovadă despre cît de murdar funcționează propaganda făcută de o grupare criminală în interesul unui stat străin cu scop de destabilizare și inducere a urii în societate”, a declarat,transmite NM.

Menționăm că pe online au apărut noi imagini trucate cu președinta Maia Sandu. O pagină de pe Facebook a publicat pe 4 noiembrie, în ajunul alegerilor locale, imagini în care șefa statului ar îndemna cetățenii să voteze la scrutin pentru Vasile Bolea, care a candidat la funcția de primar al Chișinăului din partea partidului politic „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor. În video-ul montat, persoana care ar semăna cu Maia Sandu și-a început discursul după ce a fost prezentată de o moderatoare a canalului public Moldova 1, imagini luate din arhiva televiziunii.

Amintim că și anterior au circulat pe online imagini false cu șefa statului. În octombrie 2022, pe canalele de Telegram au apărut imagini video cu Maia Sandu, în care ar vorbi despre o posibilă mobilizare în țara noastră. Se menționa că Maia Sandu a devenit ținta unei farse din partea prankerilor ruși Vovan și Lexus, care i-ar fi creat impresia șefei statului moldovenesc că vorbește cu premierul Ucrainei. La scurt timp, Președinția a venit cu o reacție, menționînd că declarațiile prezentate nu corespund realității – „fiind un trucaj”.


Iar în august 2021, postul de televiziune Jurnal TV a publicat un material video, potrivit căruia omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar Ilan Șor. Potrivit autorilor investigației, înregistrarea video ar fi urmat să fie difuzată pe finalul campaniei parlamentare, însă planul a fost dejucat de Serviciul de Informații și Securitate. Ilan Șor a declarat că imaginile sînt un fals.

7
12
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?