X 
Cutremure stiri: 506

Președintele Consiliului European: UE va lansa Planul Marshall pentru reconstrucția Ucrainei

5 mai. 2022,, 09:08   Politică
2420 0

Președintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că întîlnirea donatorilor, care va avea loc în capitala Poloniei Varșovia, va fi punctul de plecare pentru Planul Marshall European pentru Ucraina, care are nevoie de ajutor din cauza războiului pe care Rusia îl poartă împotriva sa.

Michel și-a exprimat acest punct de vedere într-un interviu acordat agenției Interfax-Ucraina.

„După părerea mea, această conferință ar trebui să fie, punctul de plecare pentru un fel de Plan Marshall european pentru Ucraina. Este exact ceea ce trebuie să facem, trebuie să trimitem un semnal foarte puternic că vom sprijini pe cît posibil Ucraina”, a spus președintele Consiliului European.

Totodată, el a comparat evenimentele actuale cu evenimentele din „secolul trecut, cînd oamenii au decis să investească pentru a reconstrui continentul european după cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Acum, în acest secol, războiul împotriva Ucrainei este o tragedie umană, ceea ce înseamnă că liderii de astăzi trebuie să se ridice și să semnaleze că vom fi curajoși, vom fi extrem de fermi să susținem Ucraina nu numai cu cuvinte, nu numai cu discursuri - asta nu este suficient - avem nevoie de soluții, avem nevoie de bani, avem nevoie de coordonare puternică, avem nevoie de voință politică”, a argumentat Michel.


Vorbind despre restaurarea Ucrainei postbelice, Michel a remarcat că „scopul nu este restaurarea Ucrainei trecutului”.

„Scopul este de a construi o Ucraina modernă, prosperă, orientată spre viitor. Aceasta înseamnă, de exemplu, că atunci cînd infrastructura este restaurată, este important să o refacem în conformitate cu nevoile viitorului, ținînd cont de schimbările climatice, de transformarea digitală a lumii și de problemele cu care ne confruntăm în UE și că întreaga lume se confruntă”, a explicat el.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав