X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Președintele Comitetului Militar al Alianței: NATO respectă dreptul Moldovei de a lua decizii

16 mai. 2023,, 14:23   Politică
2347 0

„NATO este mîndră să fie partenerul Moldovei”. Declarația a fost făcută de președintele Comitetului Militar al Alianței, amiral Robert Bauer, aflat într-o vizită la Chișinău.

Oficialul a punctat că Alianța va respecta deciziile Moldovei și parcursul pentru care va opta atunci cînd își alege viitorul. Totodată, el a menționat și despre faptul că avem nevoie de sprijin pentru a ne consolida reziliența și independența politică, transmite realitatea.

„Noi respectăm neutralitatea Moldovei, consfințită prin Constituție. NATO respectă dreptul Moldovei de a lua decizii, de a-și determina viitorul. NATO se mîndrește să fie partenerul Moldovei”, a mai spus oficialul NATO.

O delegație condusă de amiralul Bauer efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 15-17 mai curent. Președintele Comitetului Militar al NATO are programate întrevederi de lucru cu șefii Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale, oficiali din cadrul instituțiilor de stat, precum și cu reprezentanții Comisiei parlamentare securitate națională, apărare şi ordine publică.

2
0
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?