X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Austriei, mușcat de cîinele Maiei Sandu, i-a transmis un cadou pentru Codruț

17 noi. 2023,, 15:43   Politică
5606 0

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a comentat incidentul din curtea președinției de la Chișinău, cînd cîinele Maiei Sandu, Codruț, l-a mușcat. Liderul de la Viena a declarat că este „un mare iubitor de cîini” și că a înțeles că Codruț era nervos din cauza numărului mare de persoane din jurul său. Acesta i-a transmis președintei Sandu un ursuțel de pluș pentru Codruț.

Pe 17 noiembrie, în ultima zi a vizitei sale oficiale în Moldova, Alexander Van der Bellen a publicat un videoclip în care a comentat incidentul cînd a fost mușcat de Codruț, după ce presa din întreaga lume a relatat pe larg despre caz, transmite NM.

„Prima mea întîlnire cu Codruț, „Primul Cîine” al Republicii Moldova, a provocat un pic de agitație. Toți cei care mă cunosc știu că sînt un mare iubitor de cîini și pot să îi înțeleg entuziasmul. Era nervos din cauza numărului mare de oameni din jur. Mai important decît asta este că discuțiile mele cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul și președintele parlamentului și mulți antreprenori austrieci au fost foarte bune. Viitorul Republicii Moldova este în Europa lărgită. Viitorul nostru este într-o Europă mai largă. Apropo, în ultima mea zi petrecută în Moldova i-am transmis Maiei Sandu o mică jucărie pentru Codruț. Este începutul unei prietenii frumoase”, a spus acesta.

În imaginile video se observă cum liderul de la Viena îi oferă Maiei Sandu un ursuleț de pluș.

Amintim că, în perioada 16 – 17 noiembrie, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președinta Sloveniei, Natasa Pirc Musara au efectuat o vizită oficială în țara noastră.



4
9
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?