TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Presa: Ce îi leagă pe Maia Sandu și Veaceslav Negruță

Președintele Maia Sandu și consilierul său prezidențial pentru Finanțe, Veaceslav Negruță, ar avea mai multe legături în comun, decît trecutul în Partidul Liberal Democrat și activitatea în Guvernele Alianței pentru Integrare Europeană, scrie politics.

Potrivit publicației, nu e vorba doar de votul comun pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Maia Sandu a fost angajată la Banca Mondială, în 2010, printr-un ordin semnat de ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Veaceslav Negruță. Țara noastră urma să vină cu o recomandare către Banca Mondială, conform unor cote stabilite internațional, pe cine să angajeze în funcția de consilier în Directoratul Executiv. Astfel, Veaceslav Negruță a recomandat-o pe Maia Sandu. Acum Maia Sandu îl promovează pe Veaceslav Negruță, mai scrie publicația.

Aceași sursă a mai comunicat faptul că, înainte de a veni în Republica Moldova pentru a fi desemnată ministru al Educației, în 2012, Maia Sandu a avut un conflict la Banca Mondială cu șeful ei, originar din Ghana. După acel conflict, Maia Sandu urma să fie transferată la reprezentanța Băncii Mondiale din Ucraina, Kiev, însă a ajuns în Guvernul de la Chișinău și a întrerupt munca la Banca Mondială.

Sursele au mai comunicat faptul că Maia Sandu și Veaceslav Negruță au făcut cunoștință încă de pe băncile universității. Cei doi, de altfel ca și ex-premierul Ion Chicu, dar și ex-ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, au fost colegi în același curs la Academia de Studii Economice din Moldova.


Redacția Noi.md s-a adresat la consilierul prezidențial pe probleme de comunicare, Sorina Ștefîrță, de a comenta cele expuse în materialul politics.md. Aceasta a declarat că instituția prezidențială nu comentează zvonistica.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load