Preşedintele stiri: 3022

Popșoi: „Moldova are planuri mari pentru consolidarea relațiilor cu Azerbaidjan”

18 oct. 17:40   Politică
1689 0

Moldova are un mare plan de lucru pentru consolidarea relațiilor multilaterale cu Azerbaidjan atît pentru sporirea comerțului reciproc, cît și pentru consolidarea securității energetice a țării noastre.

Acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Parlamentului Moldovei, președintele fracțiunii de guvernămînt „Acțiune și solidaritate” (PAS) Mihail Popșoi, vorbind astăzi la evenimentul festiv organizat la sediul Ambasadei Azerbaidjanului în Moldova cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Zilei Restabilirii Independenței Republicii Azerbaidjan, relatează Noi.md.

Din numele Parlamentului și al cetățenilor Moldovei, el a felicitat cetățenii Azerbaidjanului, poporul azer, diaspora Azerbaidjanului și Ambasadorul Azerbaidjanului în Moldova, Gudsi Osmanov, cu aniversarea a 30 de ani de la independența Republicii Azerbaidjan.

Mihail Popșoi a subliniat că poporul frățesc din Azerbaidjan a trecut prin aceleași dificultăți prin care a trecut poporul moldovenesc, în toți acești 30 de ani de independență.

„Pentru că independența se întărește în fiecare zi: cea economică, politică, energetică și, în acest sens, avem un plan mare-mare de lucru pentru consolidarea legăturilor cu Azerbaidjan atît în ceea ce privește creșterea comerțului, cît și în consolidarea securității energetice a țării”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Moldovei.


Potrivit acestuia, orice dinamică pozitivă va ajuta atît la îmbunătățirea relațiilor bilaterale, cît și la consolidarea independenței fiecăreia dintre cele două țări. „Independența este fundamentul fiecărei țări”, a subliniat Mihail Popșoi.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X