X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Popescu: „Sîntem alături de Israel și de cetățenii săi în această perioadă dificilă”

9 oct. 2023,, 21:52   Politică
2418 0

Republica Moldova condamnă public actele teroriste ale Hamas și este alături de Israel și cetățenii din această țară.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. De asemenea, oficialul de la Chișinău a transmis un mesaj de solidaritate și sprijin omologului său Eli Cohen, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Șeful diplomației moldovene a subliniat că acum sîntem martorii unui moment tensionat în Orientul Mijlociu, o perioadă în care pacea și securitatea sînt din nou puse la încercare.

„Sîntem alături de Israel și de cetățenii săi în această perioadă dificilă și recunoaștem dreptul lor la autoapărare”, a scris șeful diplomației de la Chișinău pe pagina sa de Facebook.

Nicu Popescu mai precizează că ambasada Republicii Moldova din Israel este în alertă maximă și lucrează non-stop pentru a oferi asistență și sprijin în aceste vremuri critice. În prezent se oferă doar servicii consulare esențiale, cum ar fi eliberarea actelor de călătorie.


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă cetățenilor moldoveni aflați în Statul Israel să urmărească și să respecte cu strictețe directivele de securitate emise de autoritățile israeliene, iar în caz de necesitate să apeleze la numerele de urgență ale Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel, valabile și pe WhatsApp: +972527789772 și +972527998396.

0
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?