Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pîrlog, despre vocile care încearcă să îl acuze de legături cu politicieni

2 iul. 2019,, 12:51   Politică
3612 1

Președintele Comisiei de Control a Fișierelor din cadrul Interpol, Vitalie Pîrlog a comentat faptul că ar avea legături cu anumiți politicieni din țară.

„Nu am nici o tangență cu factorul politic din RM. Cineva mereu încearcă să mă lege de un politician, fie de altul. sînt doar vorbe goale și nimic mai mult. Chiar dacă activitatea mea în Moldova ține de avocatură, niciodată nu am reprezentat interesele unui politician sau firmele afiliate unui politician. Mai mult ca atît, în ultimii zece ani nu am deținut funcții publice în Moldova, cu excepția deținerii timp de doua luni a funcției de Director SIS, la care am renunțat din proprie inițiativă”, a spus el.

De asemenea, Pîrlog a spus că, dacă ar fi invitat la discuții sau consultări cu puterea, ar vorbi despre activitatea sa și ar spune că nu e un delegat al statului care trebuie să discute sau să comunice despre acțiunile sale puterii de stat.

„Aceeași regulă este aplicabilă de altfel tuturor membrilor Comisiei din care fac parte. Cu tot respectul față de puterea de stat, dar eu am atribuții clare, sînt principiile, valorile și normele statutare ale Interpol, pe care eu le respect cu strictețe. Asta e tot ce trebuie să știe și guvernarea de la Chișinău, și orice guvernare din altă țară, fie orice altă persoană, despre activitatea mea la Interpol”, a subliniat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?