X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Pettit: SUA urmăresc cu atenție situația din Moldova

13 iul. 2018,, 14:20   Politică
4734 3

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, a declarat că urmărește îndeaproape dezvoltarea social-politică din Moldova.

Totodată, el a spus că speră că reformele efectuate de guvernul țării vor fi implementate cu succes în conformitate cu prevederile Acordului de asociere RM-UE.

El a făcut acest lucru astăzi, în cadrul întrevederii sale cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, notează Noi.md.

Tudor Ulianovschi și James Pettit au avut un schimb de opinii privind evoluțiile relațiilor bilaterale și ale dialogului strategic moldo-american prin prisma recentei vizite în SUA a prim-ministrului Pavel Filip, în cadrul căreia au fost abordate mai multe aspecte ale cooperării dintre Republica Moldova și SUA.

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a punctat evoluţiile principale din activitatea MAEIE, evidenţiind finalizarea lucrărilor Reuniunii anuale a diplomației moldovenești, precum și decizia Guvernului de crearea a Institutului Diplomatic, care va permite instruirea profesională atît a corpului diplomatic, cît și a reprezentanților diferitor instituții de stat implicați în promovarea politicilor de stat în diferite organizații internaționale.

La rîndul său, ambasadorul James Pettit a menţionat că urmăreşte cu atenție evoluţiile social-politice de la Chişinău, exprimîndu-şi speranţa că reformele asumate de către Guvern vor fi implementate cu succes şi în conformitate cu prevederile Acordului de asociere RM-UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?