Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Persoanele cu dizabilități se vor putea adresa la ONU

28 sep. 2018,, 07:31   Politică
4728 0

Premierul Pavel Filip a semnat joi, 28 septembrie, la New York, protocolul opțional la Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

Documentul reconfirmă la nivel internațional angajamentul Republicii Moldova de a contribui în continuare la protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, odată cu semnarea protocolului, statele părți se obligă să recunoască competența Comitetului pentru drepturile persoanelor cu dizabilități de a primi și analiza plîngerile cetățenilor, care pretind că sînt victime ale încălcărilor prevederilor Convenției. Sunt prevăzute condițiile de înaintare a plîngerilor, mecanismul de interacțiune a Comitetului cu statul parte, precum și cu reclamantul, în vederea înlăturării ilegalităților.

Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a fost adoptată la data de 13 decembrie 2006, fiind semnată de Republica Moldova la 30 martie 2007. Parte la Convenție sînt toate statele membre ale UE și alte 120 de țări ale lumii. Statele parte la Convenție sînt obligate să asigure respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, inclusiv în ce privește accesul la educație, ocuparea forței de muncă, transport, infrastructură și dreptul de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?