X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Percheziții SIS, la Nisporeni. Primarul orașului a fost reținut

19 sep. 2023,, 16:20   Politică
3333 0

Primarul orașului Nisporeni Grigore Robu a fost reținut astăzi în urma unor percheziții efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, sub conducerea procurorilor de la Nisporeni.

Potrivit surselor, primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, este suspectat de fals în acte și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Solicitat telefonic, Iancu Zaporojan, șeful Procuraturii Nisporeni, a confirmat informația pentru PulsMedia.MD și susține că împreună cu primarul au fost reținuți alți doi angajați ai primăriei, arhitectorul șef al orașului, dar și șeful de la cadastru.

„Perchezițiile au fost demarate împreună cu angajații Direcției Teritoriale SIS Ungheni și ofițerii de urmărire penală de la IP Nisporeni. Primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și a recurs la fals în acte cînd aliberat un certificat de urbanism pentru autorizare construcției unui imobil cu extindere și ocupare ilegală a unui teren public. În urma acestor acțiuni a fost cauzat un prejudiciu considerabil la bugetul orașului”, a declarat Zaporojan.

Șeful Procuraturii Nisporeni a mai precizat că edilul orașului, dar și cei doi funcționari publici, au fost escortați la izolatorul din Ungheni unde urmează să-și petreacă următoarele 72 de ore.

7
2
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?