X 
Cutremure stiri: 502

PD propune tuturor partidelor să semneze un cod de conduită

11 dec. 2018,, 11:50   Politică
2820 5

Partidul Democrat va cere Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Coordonator al Audiovizualului să elaboreze un cod de conduită al partidelor în campania electorală, notează Noi.md.

Potrivit democraților, autoritățile responsabile trebuie să formuleze clar „regulile de joc” pentru toți concurenții electorali, astfel încît să fie asigurat un scrutin democratic și transparent pe 24 februarie.

Potrivit purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari, deși startul campaniei electorale încă nu a fost dat oficial, mai multe partide au început să facă agitație electorală, în unele cazuri cu abateri serioase de la normele legale.

„Vom înainta o scrisoare către CEC și CCA prin care vom cere să fie elaborat acest cod. Unele partide deja au început campania electorală, se încearcă inducerea în eroare a alegătorilor prin diferite metode. În ultimul timp se observă încălcări grave ale legislației audiovizualului din partea PSRM, PAS, PPDA. O altă încălcare este afișarea unor blocuri electorale care din punct de vedere legal nu există. Prin metode mascate, unele partide folosesc bani din străinătate, ceea ce este categoric interzis”, a declarat astăzi purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari.

Reprezentantul PD a mai îndemnat toate formațiunile implicate în alegeri să semneze și să respecte acest cod de conduită, imediat cum va fi elaborat.


„Campaniile electorale din ultimii ani depășesc anumite limite. Aceste alegeri trebuie să fie transparente, democratice și corecte”, a adăugat Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав