Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: ”Ar trebuie să renunțăm la sperietori politice și să ne preocupăm de problemele cu adevărat importante”

18 feb. 2023,, 00:58   Politică
4573 0

Actuala guvernare ar trebui să renunțe la sperietorile politice și să își îndrepte anteția asupra problemelor cu adevărat importante pentru țară.

De această părere este analistul politic, Nicolae Pascaru. Într-un comentariu pentru Noi.md acesta a declarat că în loc ca să vorbească despro o pozibilă agresiune rusească asupra țării, chiar dacă acest lucru este adevărat, Guvernarea ar trebui să se axeze pe problemele din domeniul social și economic.

”Noi sîntem foarte atenți la declarațiile făcute de șefa statului, Maia Sandu. Declarațiile în care aceasta vorbește despre posibile destabilizări sînt atent urmărite nu doar în țară, dar și în afara ei, iar reacțiile din afară nu întîrzie să apară. Eu cred că actuala guvernare și-a centrat atenția pe subiecte care sînt mai puțin important și ar trebui să își îndrepte privirile spre alte probleme cum ar fi cele de ordin social și economic”, a declarat Pascaru.

Totodată, referindu-se la cazul suporterilor sîrbi și muntenegreni care nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, analistul a spus că mediatizarea acestui subiect are drept scop sustragerea atenției publice.

”Interdicția de a intra în țară pentru luptătorii sîrbi, trezește semne de întrebare. Eu nu cred că țări precum Serbia, Muntenegru sau Bulgaria sînt cointeresate în a organiza destabilizări în Republica Moldova. Cu atît mai mult că Muntenegru este o țară europeană care face parte din blocul NATO. Regretăm că președintele, Guvernarea încearcă să implice în eșecul său factori externi, cum pot veni deversanți străini dintr-o țară NATO? Foarte atent am ascultat și această declarație precum că Federația Rusă ar avea interesul de a destabiliza politic Republica Moldova, iar în acest caz mulți experți și-au spus deja părere, aceștia susțin că de fapt prin asta puterea încearcă să sustragă atenția de la eșecurile sale politice și să atace oponenții săi. Prin aceste declarații sînt trecute în umbră schimbarea mai puțin constituțională a Guvernului și eșecurile echipei conduse de Natalia Gavrilița. Iar astea toate în timp ce în noul guvern au fost schimbați doar prim-ministrul și cîțiva miniștri”, a menționat Pascaru.


Potrivit lui Pascaru, Guvernul Gavrilița a fost cel mai slab guvern din istoria țării noastre, iar sondajele arată că acest lucru a dus la scăderea încrederii populație în actuala Guvernare.

”Această schimbare de guvern nu a fost altceva decît o acțiune de PR menită să crească popularitatea PAS. Cei de la cîrma țării nu trebui să caute dușmani în afara țării, dar ar trebui să găsească soluții la problemele din țară pe interior și să contribuie la rezolvarea lor. Cea mai mare greșeală a lor este că ei cred că oamenii din Republica Moldova sînt naivi și nu înțeleg, populația totul înțelege iar asta se reflectă și în ultimele sondaje care arată o scădere mare a raiting-ului PAS, iar în cazul unor alegeri anticipate actuala putere nu ar mai reuși să obțină o majoritatea parlamentară. Prin declarațiile făcute în ultima perioadă, autoritățile nu fac altceva decît să sustragă atenția, de exemplu, de la ceea ce se întîmplă la Curtea Supremă de Justiție. Noi vedem implicarea lor în justiție și o fac atît de primitiv, atît de anticonstituțional, încît judecătorii își depun cererile de demisie în masă. Acest lucru va fi catastrofal pentru țară pentru că executivul nu are nici un drept să se implice în puterea judecătorească, acestea sînt niște norme consfințite prin Constituție, într-un stat de drept trebuie să prezentă separarea puterilor în stat. În moment în care executivul acapară în jurul său puterea judecătorească acest lucru este un prim pas spre dictatură”, a menționat politologul.

Pascaru menționează că ar trebui de renunțat la sperietori și de apucat de lucru.

”Acum este momentul să renunțăm la sperietori și să nu mai căutăm dușmani în afara țării, nimeni nu își dorește o lovitură de stat în Republica Moldova. Atît Uneiunea Europeană, cît și Ucraina și Federația Rusă nu își doresc desciderea încă a unui front pe teritoriul țării noastre. Deși doi membri ai formatului 5+2 se luptă între ei, totuși Federația Rusă a recunoscut de nenumărate ori integritatea țării noastre și a chemat de mai multe ori autoritățile moldovenești la dialog...”, a declarat Pascaru.

24
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?