Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Parlamentul a ținut un minut de reculegere in memoria victimelor războiului din Ucraina

13 oct. 2022,, 10:32   Politică
2382 0

Aleșii poporului au ținut un minut de reculegere in memoria victimilor războiului din Ucraina.

Totul, după un schimb de replici dintre deputații PAS și BCS pe subiectul celor trei rachete care au traversat spațiul aerian moldovenesc în dimineața zilei de 10 octombrie.

”Eu cred că pe cetățeni ar trebui să îi intereseze, aș vrea să văd opinia lor cum văd ei această gravă încălcare a spațiului nostru aerian de către o țară deligerantă și cum văd ei situația lor și tot ceea ce au tot spus ei în aceste luni”, s-a adresat Dumitru Alaiba către deputații BCS.

Constantin Starîș, în replică a chemat ca în legislativ să fie audiat Ministrul Apărării care ar oferi mai multe detalii în cazul acestui incident.

Am vrea să auzim poziția oficială a Ministerului Apărării și a MAEIE, invităm oficial ministrul apărării pe domnul Nosatîi, pe Recean pe doamna Maia Sandu să vină în parlament și să ne spună toate detaliile și doar atunci vom putea face o declarație oficială în acest caz”, a spus Starîș.


Reamintim că luni dimineața, trei rachete de croazieră din Rusia au survolat teritoriul Republicii Moldova. Acestea au țintit obiective din Ucraina, împotriva țării vecine fiind lansate peste 80 de atacuri, conform Kievului.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a punctat că Moldova are sisteme antiaeriene, însă acestea sînt învechite și ani la rînd nu s-a investit în modernizarea lor. Conform oficialului, vectorul de deplasare al rachetelor rusești a fost „urmărit pînă la ieșirea din spațiul aerian al țării”, acestea au trecut pe deasupra mai multor localități din țara noastră, inclusiv deasupra localității Cobasna unde se află cel mai mare depozit de arme din Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?