Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opoziția ar putea avea un candidat unic la Prezidențiale

31 ian. 07:45   Politică
4752 1

Un candidat comun ar trebui să fie apolitic și deasupra anumitor interese partinice, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

Totodată, Batrîncea mai spune că acest candidat trebuie să fie bine pregătit și să apere statul de drept, justiția, alegerile libere, libertatea în media și așa mai departe. Potrivit lui, Igor Dodon este unul dintre potențialii candidați.

„O să discutăm despre eventualitatea unui candidat comun. Dar acest lucru nu este așa de ușor. Nu este ușor de identificat un candidat. Fiecare partid sau lider politic își are propria agendă, propriile nevoi, interese. Există asemena scenarii cînd putem să ne unim în jurul unui candidat sau eventual a doi candidați, în funcție de anumite înțelegeri”, a declarat Vlad Batrîncea.

„Noi înțelegem că eforturile trebuie consolidate. Maia Sandu va folosi la greu resursele administrative și finanțările externe”, a punctat acesta.

Următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2024, ținînd cont că mandatul președintelui Republicii Moldova este de 4 ani și că ultimele alegeri s-au desfășurat în 2020.


Pînă la această oră doar actuala șefă a statului, Maia Sandu a anunțat, în ajun de Crăciun pe stil nou, că va candida pentru un nou mandat.

31
0
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?