X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opinie: UE a oferit Moldovei regimul de călătorie fără vize ca pe o mană cerească

21 mai. 2019,, 12:30   Politică
6547 5

Uniunea Europeană a oferit Moldovei un regim liberalizat de vize ca pe mană cerească, iar în afară liberalizarea vizei, țara noastră nu a mai primit nimic din partea UE.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valeriu Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia Pahomova pe canalul NTV-Moldova.

El a spus că nu a înțeles niciodată de ce, după destrămarea Uniunii Sovietice, locuitorii fostelor republici sovietice au fost declarați în Occident ca fiind oameni de clasa a doua.

"Ni s-a spus că trebuie să veniți la noi cu vize etc., în timp ce noi am deschis pentru toți intrarea în țara noastră. Dar acest lucru nu este chiar gospodărește. Adică voi puteți trece prin curtea mea cum doriți, iar eu, pentru a intra în curtea dvs., trebuie să scriu o declarație și așa mai departe. Acest lucru este urît și constituie o scăpare clară a Ministerului nostru al Afacerilor Externe. Prin urmare, această intrare fără viză ne-a fost vîndută ca mană din cer, deși noi mult timp am putut intra în vecină România cu pașapoartele noastre. Apoi, dintr-o dată, așa cum se întîmplă în diplomație, ne-au creat mai întîi problema și apoi ne-au vîndut-o ca o soluție. În schimb, noi am schimbat multe documente, în rezulatul căruia țara a pierdut, iar acest lucru este recunoscut acum chiar și de cei mai înflăcărați susținători ai integrării europene ", a spus binecunoscutul jurnalist.


Potrivit acestuia, programul de cooperare cu UE a fost un eșec. "Moldova nu a primit nimic altceva decît regimul fără viză, care a dus doar la un flux și mai mare de personal, în ciuda faptului că nu oferă oportunități de angajare. Cu toate acestea, poporul a plecat în masă în străinătate. Potrivit datelor SIS rezultă că în Republica Moldova sînt 170 de companii care se ocupă cu trimiterea lucrătorilor peste hotare, iar în rezultat acestea cîștigă o mulțime de bani. Corupția înflorește. De aceea eu nu văd nici un motiv să mă bucur de rezultatele cooperării Moldovei cu UE și de cea de-a 10-a aniversare a participării la Parteneriatul Estic", a afirmat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?