Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: „Sandu nu se teme de impeachment și va lupta pentru alegeri anticipate pînă la sfîrșit”

15 feb. 2021,, 13:30   Politică
3149 14

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este convinsă că majoritatea parlamentară nu va putea să-i impună sancțiuni și să-i declare impeachment, deoarece este puțin probabil să obțină cele două treimi din voturi necesare pentru aceasta și, prin urmare, țara se va apropia de alegerile parlamentare anticipate , iar Maia Sandu va urma calea aleasă pînă la capăt.

De acest lucru s-a arătat convins directorul Centrului de analiză, cercetare și prognoze Balkan Center Serghei Manastîrlî, comentînd pentru eNews actuala situație politică în țară, transmite Noi.md.

Președintele a înaintat-o pe Natalia Gavriliță drept candidată la funcția de prim-ministru pentru a doua oară, declarînd că nu va aproba candidatura Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru, în sprijinul căreia au semnat 54 de deputați în Parlament.

Expertul consideră că argumentul Maiei Sandu ar putea fi faptul că această majoritate nu a fost încă formalizată.

„Deși Curtea Constituțională poate califica poziția Președintelui drept o încălcare a Constituției, ea știe cu siguranță că majoritatea parlamentară nu va putea aplica sancțiuni împotriva ei. Cred că scenariul va fi următorul. Deputații vor dori să depună moțiunea de cenzură împotriva Președintelui, dar au nevoie de două treimi de voturi, pe care este puțin probabil să le obțină. Prin urmare, țara se va apropia foarte mult de alegerile parlamentare anticipate. Deci, Maia Sandu va urma calea aleasă pînă la capăt ”, este sigur Serghei Manastîrlî.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?