Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: "Nu se pune problema unei eventuale aderări a Moldovei la NATO"

29 iun. 2023,, 09:45   Politică
2588 0

Vadim Pistrinciuc, fost deputat, directorul Institutului pentru Inițiative Strategice, și-a exprimat opinia despre o posibilă aderare a Republicii Moldova la Alianța Nord-Atlantică (NATO).

"Problema cu NATO în Republica Moldova nu ține doar de Chișinău, dar și de Comrat, și de Briceni, și de Fălești, și de Căușeni. Ceea ce înseamnă că, dacă noi vorbim despre o eventuală aderare la NATO, acest lucru nu se pune, fiindcă la noi populația nu dorește acest lucru. Chiar dacă noi o să intrăm într-o campanie intensivă cu ei, țările NATO n-o să accepte o țară, care încă șovăie vizavi de a fi membră NATO sau a nu fi", a spus Pistrinciuc în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la jurnal tv, notează Noi.md.

Fostul deputat a mai spus că, în opinia lui, cetățenii Republicii Moldova nu conștientizează pe deplin urmările grave pentru noi ale războiului din țara vecină.

"Din păcate, noi așa ne-am deprins că războiul e acolo nu știu unde, dar nu înțelegem că repercusiunile sînt enorme", a punctat Pistrinciuc.

Amintim că Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întîlnit în data de 6 iunie la sediul Alianței de la Bruxelles, cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, context în care a anunțat că Moldova va participa la summit-ul aliat de la Vilnius din perioada 11-12 iulie.

4
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?