X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Olesea Stamate, întrebări pentru Veronica Dragalin

22 iun. 2023,, 15:05   Politică
4215 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice numiri şi imunităţi, spune că are întrebări pentru Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA).

Mai exact, întrebările vizează modul în care a procedat șefa Procuraturii Anticorupție (PA) în raport cu directorul Agenției Proprietăți Publice (APP), Alexandru Musteață, după ce acesta i-a expediat o scrisoare în care ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor.

„În mod normal, o asemenea plîngere, indiferent ce informații conține ea, o dai în procedură legală, care urmează a parcurge toate etapele verificării. Și chiar nu contează ce scrie în ea. Este o plîngere, o sesizare depusă de șeful unei instituții importante în acest stat, care gestionează toată proprietatea publică a statului”, a spus Stamate la voceabasarabiei, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Din momentul în care se prezintă o asemenea sesizare, o dai în procedură. Mai mult decît atît, dacă vrei pentru tine să verifici, mai faci și o verificare paralelă. Atunci cînd ai dat-o în procedură, aștepți răspunsul, e evident că nu doamna Dragalin verifică direct informațiile care sînt prezentate în sesizare, dar o dai în procedură la procurori, aștepți răspunsul, iar în paralel faci anumite verificări. Și atunci cînd ai primit răspunsul de la subalterni și cu verificările pe care le-ai făcut, le contrapui și pentru tine îți faci niște concluzii. Asta ar fi fost corect”, a punctat Olesea Stamate.

La începutul lunii iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a vorbit în fața angajaților PA despre o scrisoare primită de la directorul APP, în care acesta ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat inclusiv numele procurorului Vasile Plevan, despre care Veronica Dragalin spune că este integru.

18
2
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?