Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Oaspeții europeni continuă să vină la Chișinău - a ajuns și președintele Consiliului European

31 mai. 2023,, 19:47   Politică
2200 0

Charles Michel, Președintele Consiliului European (CE) a ajuns la Chișinău împreună cu premierii Regatului Belgiei și Marelui Ducat al Luxemburgului, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE).

În cadrul ultimei sale vizite la Chișinău, în martie curent, Charles Michel a menționat că integrarea europeană este unicul drum, care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și prosperă, reafirmîndu-și angajamentul să sprijine proactiv candidatura Moldovei la aderarea în Uniunea Europeană.

„Noi am mobilizat peste un miliard de euro în ultimul an pentru a susține Republica Moldova, reziliența și stabilitatea acesteia. Asta înseamnă că noi susținem nu doar cu cuvinte, dar și cu acțiuni și sprijin concret”, a declarat președintele CE, Charles Michel.

Delegațiile oficiale din Azerbaidjan, Muntenegru și Kosovo se află deja la Chișinău.

Mai devreme, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, împreună cu Josep Borrel, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene au ajuns în Moldova pentru a participa la Summit-ul de mîine.

3
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?