Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

O sportivă din Moldova, descalificată de la Jocurile Olimpice. Care e motivul?

17 iun. 21:00   Sport
9131 0

Moldoveanca Alisa Glinka, care a reușit în luna ianuarie să se califice oficial la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 la proba de echitație, a fost descalificată din cauza unui test doping pozitiv.

Potrivit forului internațional de profil, ea și-a asigurat la începutul acestui an un loc în concursul individual de dresaj. Alisa Glinka ar fi fost prima sportivă din Republica Moldova care ne-ar fi putut reprezenta țara la Olimpiadă în proba de echitație, transmite RealMedia.

Presa internațională scrie că Alisa Glinka a fost suspendată de la competiție din cauza unui test antidoping pozitiv. Știrile din Europa și Rusia scriu că proba de dopaj prelevată în cadrul finalei Cupei Mondiale de la Riad, conținea substanțe interzise din clasa S5. Astfel, Alisa Glinka a fost suspendată de la participarea la competiții internaționale din 22 mai 2024.

Contactat telefonic de către RealMedia, directorul Școlii Republicane Specializate de Hipism și Pentatlon Modern, Alexandr Tîmciuc, a declarat că este la curent că Alisa Glinka este deja de trei săptămîni descalificată de la Jocurile Olimpice. Alexandr Tîmciuc a menționat că instituția nu a fost anunțată de către WADA, însă „știe din surse europene” că sportiva a fost descalificată din cauza unor substanțe interzise.

„Ea nu are nici o legătura cu sportul în Moldova, însă noi din presă am aflat că ea urma să reprezinte Moldova la Jocurile Olimpice, pînă a fi descalificată, fapt despre care tot din presă mai întîi am aflat. Noi nu avem cu ea nici o legătura. Ea nu locuiește în Moldova, nu vizitează școala de hipism, nu vine prin Moldova practic deloc. Ea în copilărie s-a antrenat la noi, apoi s-a mutat în Rusia, iar acum locuiește în Franța și acolo și se antrenează” a mai declarat directorul Școlii Republicane Specializate de Hipism și Pentatlon Modern.


Teoretic, Federația de hipism din Moldova poate oferi posibilitatea de a merge la Paris oricărui sportiv care a obținut rezultatul minim de calificare. Tatiana Antonenco, care concurează la dresaj pentru Moldova pe doi cai, nu are încă rezultatul minim de calificare. Dacă ea nu atingă să rezultatul la două turnee internaționale diferite pînă pe 24 iunie, un loc individual va reveni Ungariei.

Chiar dacă de mai mulți ani Alisa Glinka locuiește în afara țării, sportiva a continuat să reprezinte țara noastră la evenimente sportive internaționale. O perioadă aceasta a locuit și s-a antrenat și Rusia, iar de ceva timp aceasta s-a mutat în Franța.

0
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?