Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O primăriță din Mexic s-a mutat într-o bază militară, după ce a primit amenințări cu moartea

16 iun. 2023,, 06:00   Politică
1927 0

Montserrat Caballero, primărița orașului mexican Tijuana, a fost forțată să își stabilească reședința într-o bază bază militară, în urma amenințărilor din partea cartelurilor criminale.

Ea a anunțat luni, 12 mai, că s-a mutat în baza militară din cauza amenințărilor cu moartea, despre care a spus că sînt „rezultatul represiunii administrației mele împotriva membrilor bandei criminale organizate, specializate în traficul de droguri și de persoane”, transmite libertatea.ro

„Suntem forța de poliție care a confiscat mai multe arme la nivel național de la cartelurile criminale, fără să mai menționez miile de arestări pe care le-am făcut.

Din cauza acestor acțiuni am fost victima unei tentative de asasinat”, a explicat Caballero, care a scăpat dintr-un incident cu focuri armate, pe 17 mai. Primărița a mai spus că „că mutarea va fi permanentă”, iar președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a confirmat situația, subliniind că „Montserrat Caballero a fost luată deja în custodie de protecție, înainte de a se muta la baza armată”.

Marina del Pilar, guvernatorul Baja California, unul din cele 31 de state federale ale Mexicului, și senatorul Jaime Bonilla au fost, de asemenea, amenințați de aceleași grupări criminale, a adăugat președintele.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?