Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

"O demisie de onoare". Experți, despre plecarea Anei Revenco de la Guvern

15 iul. 2023,, 10:15   Politică
5441 0

Plecarea Anei Revenco de la conducerea Ministerului de Interne (MAI) este o demisie de onoare, în legătură cu tragedia de la Aeroportul Internațioanl Chișinău.

De această părere sînt deputatul PAS, Victor Spînu, și ex-deputata, Vitalia Pavlicenco. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Întreabă Ghețu de la TV8.

Victor Spînu a refuzat să-și argumenteze poziția, dar a afirmat ferm că demisia ministrei e una de onoare.

La rîndul său, Vitalia Pavlicenco a susținut această părere, dar a adăugat că demisia trebuia să urmeze imediat după ce a avut loc atacul de la Aeroport.

Amintim că premierul Dorin Recean a anunțat vineri, 14 iulie, demisiile a trei miniștri din Guvern. Este vorba despre șefa de la MAI, Ana Revenco, ministra Infrastructurii Lilia Dabija și ministrul Educației, Anatolie Topală. Recean a declarat că luni, 17 iulie, va propune președintei Maia Sandu lista noilor miniștri pentru cele trei portofolii.


Un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost uciși pe 30 iunie, la Aeroport, cînd un individ, cetățean din Tadjikistan, căruia s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe.

2
8
2
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?