X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 199
Transnistria stiri: 1460

Noi detalii în cazul perchezițiilor de la Parlament

31 iul. 16:34   Politică
5 ore in urma 1956 0

Potrivit surselor NewsMaker, șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă a fost reținut pentru 72 de ore.

Reținerea a avut loc în seara zilei de 30 iulie. Ulterior, biroul acestuia din Parlament a fost sigilat, iar pe 31 iulie – percheziționat. Aceleași surse au declarat că acțiunile au avut loc într-un dosar pentru trădare de patrie sub formă de spionaj. Creangă ar fi transmis informații unui angajat al Ambasadei Rusiei de la Chișinău în schimbul unei recompense bănești.

Potrivit surselor NewsMaker, persoana vizată în cazul perchezițiilor de la Parlament este șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Legislativului Ion Creangă. Aceleași surse au declarat că Ion Creangă a fost reținut în seara zilei de 30 iulie pentru 72 de ore.

După reținerea lui Creangă, biroul său din Parlament a fost sigilat. Ulterior, pe 31 iulie, au avut loc percheziții.

Acțiunile au avut loc într-un dosar pentru trădare de patrie sub formă de spionaj. Creangă este învinuit că s-a întîlnit cu un angajat al Ambasadei Rusiei de la Chișinău și i-a transmis informații în schimbul unei recompense bănești.


Aceleași surse au declarat că a fost reținut și un polițist de frontieră, care activa la Aeroportul din Chișinău, și care s-ar fi întîlnit cu același angajat al Ambasadei Rusiei și i-ar fi transmis informații.

În dimineața zilei de 31 iulie, mascații de la SIS și PCCOCS au efectuat percheziții la Parlament. Purtătorul de cuvînt al PCCOCS a declarat că au avut loc „acțiuni procesuale”. Sursele NewsMaker au declarat că acțiunile s-au petrecut într-un dosar pentru trădare de patrie.

13
1
2
4
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав