Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Nicolae Pascaru: "Alegerile locale vor avea loc în condiții foarte dificile"

12 sep. 2023,, 16:00   Politică
3204 0

Alegerile locale din Republica Moldova din acest an se vor desfășura în condiții foarte dificile pentru candidați și partide.

Este vorba despre un cîmp permisiv excesiv de limitat pentru aceștia, deoarece Comisia Electorală Centrală a înaintat măsuri foarte dure pentru candidați și partide la alegerile locale, iar campania electorală în sine va fi foarte greu de desfășurat în condițiile restricțiilor în vigoare stabilite în perioada stării de urgență din țară.

O astfel de opinie a exprimat fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, politologul, președintele organizației "Voievod", Nicolae Pascaru, comentînd perioada care a început în țară de înaintare a candidaților la alegerile locale generale, relatează Noi.md

"Acest lucru are legătură cu activitatea publică la televiziune, are legătură cu discursurile privind prezentarea programului lor electoral. În principiu, este foarte greu de organizat alegeri în perioada stării de urgență. Fiecare partid, fiecare candidat care merge la alegerile locale trebuie să se implice în procesul electoral, să organizeze întîlniri, să adune membri în partidul lor, să organizeze evenimente publice, dar, pe de altă parte, în prezent acest lucru este limitat de starea de urgență din Republica Moldova", a spus Nicolae Pascaru.

"Cred că acest lucru a fost făcut intenționat pentru a limita aparițiile publice ale candidaților la alegerile locale. Și cred că acestea sînt acțiuni antidemocratice, pentru ca oamenii să nu-și poată exprima poziția în dezbaterile politice. Faptul că licențele multor posturi de televiziune încă sînt suspendate, din nou, poate fi o mare problemă, deoarece alegătorul nu va putea primi informații despre întreaga campanie electorală a candidaților la alegerile locale", a subliniat Nicolae Pascaru.

10
1
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?