X 
Cutremure stiri: 506

Natalia Morari propune un program ipotecar cu dobândă de doar 1% anual: „O ipotecă accesibilă înseamnă tineri care nu pleacă din țară și revenirea diasporei” ©

3 oct. 18:02   Politică
2 ore in urma 437 0

Natalia Morari, candidata la funcția de președinte, propune un program de ipotecă de stat cu o dobândă anuală de doar 1%. Programul, destinat atât tinerilor din țară, cât și cetățenilor din diaspora, vizează combaterea exodului și stimularea întoarcerii celor plecați în străinătate. Acesta reprezintă una dintre primele inițiative legislative pe care le va propune Natalia Morari dacă va fi aleasă președinte.

Potrivit Nataliei Morari, o ipotecă accesibilă nu va avea efectul dorit fără o reducere a prețurilor imobiliare, care s-au dublat în ultimii trei ani din cauza acțiunilor agresive ale autorităților. Astfel, prima etapă a programului său ipotecar presupune echilibrarea pieței prin simplificarea procedurilor de construcție și eliberarea rapidă a autorizațiilor pentru noi proiecte, ceea ce va stimula oferta și va scădea prețurile. Morari propune eliberarea actelor pentru 10.000 de apartamente în Chișinău, ceea ce ar micșora prețurile și ar stimula economia prin crearea de noi locuri de muncă.

„Voi propune finanțarea programului ipotecar de stat cu resursele Băncii Naționale la o dobândă de 0,5% anual. Împrumuturile ipotecare cu 1% anual în lei vor fi acordate fie prin intermediul băncilor comerciale, fie prin intermediul unei noi agenții specializate - Agenția Națională de Ipotecă”, a subliniat candidata la funcția de președinte.

Natalia Morari a precizat că Agenția Națională de Ipotecă va prelua riscurile financiare și va asigura stabilitatea pieței imobiliare, facilitând accesul la creditare în condiții avantajoase. Aceasta va oferi credite ipotecare direct cetățenilor și va supraveghea un registru al companiilor de construcții de încredere, garantând calitatea și siguranța achizițiilor.

„Acest program este un pas concret pentru a oferi tinerilor și diasporei un viitor stabil acasă, punând Moldova pe drumul dezvoltării economice și al prosperității,” a declarat Natalia Morari.

Natalia Morari a accentuat că programul ipotecar este unul dintre cele mai ambițioase proiecte, care vizează atât creșterea ofertei de locuințe, cât și crearea unui sistem de creditare avantajos, menit să reducă povara financiară asupra cetățenilor.

*Publicitate electorala / Natalia Morari, candidat independent, la funcția de Președinte al Republicii Moldova.
Achitat conform contractului nr.1.03 din 02.10.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997

2
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав