Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Năstase: „Să depui o cerere pentru aderarea la UE nu-ți trebuie multă minte”

7 iun. 2022,, 10:11   Politică
2874 0

„Să depui o cerere pentru aderarea la UE nu-ți trebuie prea mult timp și nici prea multă minte”. Este opinia fondatorului Platformei DA, Andrei Năstase, potrivit căruia este nevoie de foarte multă muncă pentru a ajunge în marea familie europeană.

„Cîți ani vor trebui numai Dumnezeu știe. Cea mai mare realizare de pînă acum este nu a Guvernului, ci a poporului care a simțit gustul libertății și m-aș bucura să nu-l uite niciodată. Este nevoie de schimbare, ca în fruntea țării să vină niște oameni competenți, nu care ne fac statistici și dau lecții de moralitate, economie, Fisc”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni televizate.

Republica Moldova și-a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană la 3 martie 2022.

Parlamentul European a votat, pe 5 mai, o rezoluţie în care solicită acordarea statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova. Tot atunci, comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, și-a exprimat optimismul că raportul Comisiei Europene de evaluare a situaţiei din Republica Moldova, care să specifice dacă acesteia i se poate acorda statutul de ţară candidată pentru integrarea în UE, va fi gata înaintea summitului liderilor blocului comunitar din 23 şi 24 iunie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?