X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sandu, despre aderarea R. Moldova la UE: „Nu căutăm o scurtătură”

4 iun. 2022,, 10:45   Politică
3116 0

Maia Sandu a declarat vineri că R.Moldova nu urmăreşte să adere la Uniunea Europeană pe „scurtătură”, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

La forumul GLOBSEC 2022 de la Bratislava, Sandu a arătat că simpla acordare a statutului de candidată nu înseamnă acceptarea Republicii Moldova în UE.

„Nu căutăm o scurtătură, ne dăm seama că avem un drum lung de parcurs”, a adăugat ea.

Republica Moldova şi-a intensificat eforturile de aderare la UE din cauza temerii că ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, apreciază Reuters, observînd că şi Georgia şi Ucraina au făcut demersuri similiare.

Şefa Guvernului de la Chişinău, Natalia Gavriliţa, afirmase săptămîna trecută că există o şansă „istorică” de aderare la Uniunea Europeană şi niciun proiect care să apropie Republica Moldova de UE nu trebuie să ia locul drumului către statutul de membru cu drepturi depline.


Preşedinta Maia Sandu i-a informat vineri pe participanţii la conferinţa din Slovacia că în Republica Moldova are loc o reformă a justiţiei şi o luptă împotriva corupţiei, iar primirea ţării în UE ar putea contribui la consolidarea democraţiei.

„Rămînerea în această regiune tampon, în această zonă gri, este o veste foarte rea pentru noi. De aceea încercăm să obţinem de la UE un semnal pozitiv”, a mai spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?