X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Nagacevschi: Pentru tot poporul, Stoianoglo rămîne procuror general

14 feb. 02:00   Politică
3275 0

"Pentru mine, procurorul general este Stoianoglo. Nu este doar pentru mine, ci și pentru tot poporul".

Această declarație a fost făcută de fostul ministru al Justiției, avocatul Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii "По фактам с Юлией Федоровой", relatează Noi.md.

Potrivit lui, "dacă va fi numit acum un nou procuror general, va exista nesupunere în sistem. Oamenii nu-l vor recunoaște".

"Avem un procuror general care apare deja ca o figură politică. Mulți procurori vor spune "bine, domnule procuror general, o vom face", dar vor pune aceste hîrtii undeva în arhivă și vor aștepta ca problema domnului Stoianoglo să fie rezolvată. Nu se poate altfel. Atîta timp cît există întrebări despre Stoianoglo, și acestea sînt serioase, orice procuror general își asumă riscul ca pur și simplu să nu fie ascultat", a declarat Nagacevschi .

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat un decret de demitere a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, iar concursul a fost anunțat la 22 octombrie, apoi prelungit pînă la 29 decembrie.


Alexandr Stoianoglo a depus cererea de chemare în judecată la 30 octombrie 2023, la aproape o lună după ce a fost demis prin decretul președintelui Maia Sandu.

Fostul procuror general a cerut anularea actului prin care a fost lipsit de funcție. Alexandr Stoianoglo a cîștigat procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Republica Moldova este obligată să-i plătească despăgubiri pentru prejudicii morale.

34
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?