Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Moldova alege Europa”. Roberta Metsola și-a petrecut noaptea la Chișinău

21 mai. 2023,, 09:52   Politică
2772 1

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns în seara zilei de 20 mai la Chișinău.

Oficiala va ține un discurs în fața moldovenilor la Adunarea „Moldova Europeană”.

„Am aterizat la Chișinău. sînt aici să mă alătur președintei Maia Sandu în abordarea Adunării „Moldova Europeană” de mîine. Moldova alege Europa, iar dreptul ei de a-și alege propriul destin trebuie respectat. Viitorul nostru este unul comun”, a scris Roberta Metsola pe Twitter.

Maia Sandu a anunțat despre convocarea, pentru data de 21 mai, a Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sînt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării, scrie newsmaker.md.

Mai multe partide din Moldova au declarat că vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Unele au spus că vor decide în dependență de discuțiile care le vor avea cu „autorul acestei inițiative”, altele au declarat că vor veni la eveniment „dar cu o altă poziție”. Un partid a anunțat că va participa la Adunare și va „reitera în fața poporului susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, în același timp va cere demisia Maiei Sandu și PAS.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?