Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul de Interne al Albaniei la Chișinău: Acordul pe care l-a semnat Adrian Efros cu omologul său

17 noi. 2023,, 14:42   Politică
2092 0

Ministrul de Interne al Albaniei, Taulant Balla, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Șeful MAI al Moldovei, Adrian Efros a semnat cu omologul Acordul cu privire la Cooperarea Polițienească moldo-albaneză.

Conform MAI, în urma înțelegerii urmează să fie îmbunătățită colaborarea referitoare la prevenirea, depistarea și investigarea polițienească a infracțiunilor. Totodată, va fi stabilit un cadru legal care va facilita organizarea și desfășurarea activităților speciale de investigații comune pentru prevenirea și depistarea infracțiunilor transfrontaliere, care reprezintă o amenințare la adresa securității ambelor state, dar și a Uniunii Europene, transmite realitatea.

„Mă bucur că am semnat, astăzi, Acordul interguvernamental între Republica Moldova și Republica Albania privind cooperarea polițienească, care va contribui semnificativ la prevenirea, contracararea și combaterea criminalității transfrontaliere internaționale, cum ar fi migrația ilegală, traficul de ființe umane sau de droguri. Este un semnal puternic de încredere și un pas progresiv în dezvoltarea cooperării polițienești moldo-albaneze, în special la nivel operațional”, a declarat ministrul Afacerilor Interne al Moldovei, Adrian Efros.


Autoritățile din Moldova și Albania vor coopera pentru a combate infracțiuni legate de criminalitatea transfrontalieră, fabricarea și traficul de stupefiante, proxenetismul, traficul de ființe umane și exploatarea sexuală a copiilor, furtul și traficul ilicit de arme și armament, dar și în alte domenii, precum eradicarea criminalității informatice.

Mai exact, documentul va reglementa aspectele organizaționale și procedurale ale schimbului de informații între autoritățile din Moldova și Albania, contribuind la eficientizarea procesului.

2
0
0
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?