X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul rus de Externe: " Insistăm ca Chișinăul să-și îndeplinească obligațiile internaționale în domeniul drepturilor omului".

27 mai. 2023,, 14:00   Politică
3880 0

Cetățenii ruși ar trebui să țină cont de toate riscurile atunci cînd călătoresc în Republica Moldova.

Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin, într-un interviu acordat TASS.

"S-au înmulțit cazurile de atitudine discriminatorie a autorităților moldovenești față de rușii care intră în Republica Moldova. La sosirea pe aeroportul din Chișinău, deținătorii de pașapoarte rusești sînt deseori supuși unei proceduri umilitoare de inspecție suplimentară de cîteva ore, după care, de obicei, li se refuză intrarea în țară sub pretexte inventate. În acest sens, Ministerul rus de Externe a recomandat cetățenilor ruși să ia în considerare riscurile menționate mai sus atunci cînd își planifică călătoriile în Republica Moldova", a declarat el.

Galuzin a menționat că Rusia atrage în mod regulat atenția autorităților moldovenești asupra discriminării sistemice a populației vorbitoare de limbă rusă din țară.

"Insistăm ca Chișinăul să își îndeplinească obligațiile internaționale în domeniul drepturilor omului", a adăugat viceministrul rus de Externe.


De notat că anterior Poliția de Frontieră a declarat că majoritatea persoanelor cărora le-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova nu îndeplineau condițiile permisului de trecere a frontierei de stat, în sensul că nu au putut justifica scopul călătoriei lor în țara noastră. În conformitate cu procedurile legale, toate persoanele cărora nu li se permite intrarea în Republica Moldova sînt returnate în țara de unde au sosit.

21
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?