X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Ministerul rus de Externe: Decizia Moldovei de a se alătura sancțiunilor UE nu va rămîne fără răspuns

29 noi. 2023,, 13:45   Politică
2597 1

Ministerul rus de Externe consideră că decizia Republicii Moldova de a se alătura sancțiunilor antirusești ale UE este o mișcare ostilă.

Despre acest lucru a anunțat reprezentantul oficial al ministerului, Maria Zaharova.

"Considerăm acest lucru (decizia privind sancțiunile) drept un alt pas ostil, care are ca scop distrugerea relațiilor ruso-moldovenești. Nu ar trebui să existe nicio îndoială că nu va rămîne fără un răspuns din partea noastră", a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

În opinia reprezentantului ministerului, Chișinăul escaladează retorica antirusească pentru "a se reabilita în fața Bruxelles-ului pentru alegerile locale pierdute".

Maria Zaharova a atras atenția și asupra cuvintelor președintelui Moldovei, Maia Sandu, care a calificat Rusia drept o amenințare pentru republică.


Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe a declarat că Rusia "nu reprezintă o amenințare nici pentru statul moldovean, nici pentru poporul moldovean prietenos". "Din fericire, cetățenii Moldovei își cunosc bine istoria și vor să-și păstreze identitatea, cultura și limba. Ei țin minte și care este rolul istoric al Rusiei în păstrarea și dezvoltarea statalității moldovenești, motiv pentru care sîntem convinși de inutilitatea oricăror încercări de a șterge codul cultural și etnic al poporului moldovean și de a rupe legăturile de secole ale acestuia cu Rusia", a adăugat Maria Zaharova.

37
1
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?